Nordic Art Review

Gallerier tjänar pengar på konst

Gallerier tjänar pengar på konst

När ordet gallerier används så kommer detta att vara ett mycket brett område inom konstens värld. Det finns både mycket små och enkla gallerier, såväl som de som har blivit världsberömda för sin kvalitet och de konstnärer som använder sig av dem. Något som dock står som ett faktum är att alla de stora gallerierna, är de som suger pengarna ur de flesta konstnärers verk. Här har konstnären varit den som gjort det stora arbetet, medan galleriet enbart är dennes väg för att allmänheten ska få upp ögonen för de tavlor denne har skapat. Precis som all marknadsföring så är detta något som är dyrt för konstnären.

Till skillnad mot ett företag som kan välja olika vägar att gå för att marknadsföra sina produkter och tjänster, så har konstnärer bara ett fåtal alternativ. Ett av dessa är naturligtvis att visa upp sig på nätet via en hemsida, men detta är något som egentligen inte har så stor effekt i konstens värld. Här blir det enda valet för att bli erkänd under sin livstid, att visa upp sig på ett av de stora gallerier som finns. Detta kostar pengar och ofta tjänar gallerierna mera på detta än vad konstnären gör. Något som egentligen inte skulle få vara en sanning, men tyvärr är det.

Så marknadsför du dig som hobbykonstnär

Egentligen har du som är konstnär på hobbybasis det mycket enklare än en heltidskonstnär. Detta med tanke på att du antagligen har ett vanligt jobb vid sidan om. Du kan vänta och se vad som händer, och använda dig av de mindre platser som finns att ställa ut dina verk. Naturligtvis går detta att göra som konstnär på heltid också. Det enda som står i vägen för det är att du helt enkelt inte har tid att vänta på en inkomst av ditt arbete. Detta gör att valet blir de stora gallerierna, vilket gör att en konstnär på heltid är den som förlorar mest på sin konst.

Next Post

Previous Post

© 2019 Nordic Art Review

Theme by Anders Norén