Nordic Art Review

När du älskar konsten

Två olika typer av konstälskare

Det finns två olika typer av konstälskare. Detta är de som utför konsten i någon form och de som uppskattar det som andra utfört. I och med detta finns det alltså de som tjänar på konst och de som betalar för att placera den någonstans i hemmet eller på företaget. Att vara konstnär och aktiv inom detta område samtidigt som att tjäna sitt levebröd har dock visat sig svårt för de flesta. I vilket fall under den tid som de lever på jorden. En konstnär är oftast den som blir erkänd efter sin död. Nu är det förvisso så att den som inte är konstnär, även kan tjäna på konsten. Detta då genom att vara samlare.

Att samla på konst

Konst finns i många former och är inte bara något som tar sig formen av en tavla. Här kan den som samlar på konst vara en person som älskar små figuriner eller till och med möbler. Allt som har någon form av arkitektur och är format av någon som blivit känd är egentligen ett konstverk. Med anledning av detta kan en samlare vara en person som finner ett mycket udda område att skapa sin samling av. Nu kommer naturligtvis den mest erkända konsten vara att samla på tavlor. Det kan många gånger även vara en risk att samla på konst i detta fall, då det visat sig att många konstverk faller kraftigt i pris. Här har då många samlare gjort stora misstag som visat sig ha stora effekter på deras framtida liv.

Konstnären som aldrig tjänar tillräckligt

Du som är konstnär eller gärna vill kalla dig för detta, kommer snabbt se att detta inte alls är en dans på rosor. Här är det mycket hårt arbete som gäller, vilket sällan ger det som krävs för att nära en familj och barn. Naturligtvis beror det på vilket område du är verksam inom, samt hur mycket du säljer din själ för ditt levebröd istället för det du verkligen tror på. Denna sida tar upp allt som har med konst att göra samt hur livet har sett ut för många av de konstnärer som numera efter sin död blivit hyllade. Kanske jobbar egentligen en konstnär hela livet, för att vara den som försörjer kommande generationer.

Previous Post

© 2019 Nordic Art Review

Theme by Anders Norén