Nordic Art Review

Picasso – En av de största inom konsten

Bara när det kommer till denne, efter sin död, erkända konstnär så var hans namn mycket förbryllande. Konstnärens riktiga namn är så långt att det förmodligen inte finns en människa på denna planet som kommer ihåg alla ord och namn som ingår. Hur som helst heter han rätt och slätt Pablo Picasso i folkmun och vi lämnar det vid det. Denne konstnär kom från Spanien och föddes den 25 oktober 1881. Han blev hela 91 år och dog 1973. Under sin tid som konstnär förändrades Picassos stil flera gånger, vilket många gånger har förbryllat de som idag uppskattar hans tavlor.

Pablo Picasso var även skulptör, vilket visat sig vid flera tillfällen på olika platser i hans hemland. Hur som helst var det kärleken till olja och akvarell på duk som blev hans stora arbetsområde. Det var mest inom det som kallas för kubismen som han var verksam, men med tiden så övergick Picassos konst även till att omfatta verk inom surrealismen. Precis som med de flesta konstnärer så levde han ett enkelt liv, även om han dock tjänade tillräckligt på sin konst för att tidigt flytta till Paris. Det stora genombrottet kom dock först på ålderns höst och efter hans död som med så många andra stora konstnärer i världen.

Var hittar du tavlor av Pablo Picasso?

Idag kommer den som vill ha en tavla som är skapad av Pablo Picasso inte att kunna gå till en ateljé på gatan och bara köpa denna. Dessa kostar enorma pengar och de flesta av dem finns på muséer och utställningar. De verk av Picasso du kan köpa i butiker är enbart kopior och tryck av denne konstnärs verk. Ja, så kraftigt har hans popularitet ökat efter hans död, att hans verk idag går för flera miljoner kronor. Kanske hade det varit bra för honom om människor fått upp ögonen för honom innan han lade sig ned för den sista vilan.

Next Post

Previous Post

© 2019 Nordic Art Review

Theme by Anders Norén